Raspberry випустила новий модульний ноутбук Pi-Top

18 ЖОВТНЯ 2017 11:54

Новий модульний ноутбук від компанії Raspberry Pi-Top створений для того, щоб користувач не лише міг самостійно оновлювати його начинку, але і мав можливість одночасно вивчати код і електроніку, підлаштовуючи залізо ноутбука під свої поточні завдання, передає TrueUA з посиланням на Engadget  

Раніше Raspberry Pi-Top вже намагалася випустити ноутбук-конструктор. Для цих цілей компанія навіть зібрала на Indiegogo суму, необхідну для реалізації проекту, але не все пішло гладко.   

Минулий варіант модульного ноутбука був «страшнуватий», не дуже зручний і мав ряд серйозних недоліків. Втім, свої завдання він виконував більш ніж відмінно.   

Зараз в Raspberry Pi-Top взяли до відома минулі недоробки, усунули їх, а після цього представили свою нову розробку ціною в 99 доларів.  

Набивши руку, інженери компанії розробили, нарешті, новий ноутбук Pi-Top, який відрізняється від попередників дуже простим складанням і елементарним доступом до внутрішньої частини пристрою.   

Pi-Top оснащений повноцінною клавіатурою і тачпадом, дисплеєм в 14 дюймів, трьома портами USB і портом Ethernet.   

Щоб привести його в робочий стан, знадобиться всього лише шість простих кроків, тоді як попередні моделі ноутбуків Raspberry збиралися за 23.  

Модулі електронної начинки і система охолодження розташовані під клавіатурою, яка дуже просто зрушується вниз, завдяки чому користувач самостійно і буквально «на льоту» зможе що-небудь підключити.   

У Pi-Top немає болтів, замість них використовуються магнітики, які виявляться дуже до речі, якщо власник вирішить застосувати «набір винахідника», що на практиці йде в комплекті, складається з додаткової плати, світлодіодів, мікрофону і датчиків руху.   

Такий ноутбук згодиться для початкуючого програміста або дитини. Набір винахідника дозволяє навчатися за допомогою додатка Pi-Top Coder, що включає три режими.   

Працює Pi-Top на власній ОС Pi - TopOS Polaris, в якій предустановлены Google Chromium, LibraOffice і Minecraft Pi Edition.  

По своїй потужності він навряд чи зможе змагатися з ноутбуками під Windows, зате його легко підлаштувати під себе, оснастити додатковими модулями, що підключаються, у тому числі і зовнішніми, розширивши таким чином його функціональність і продовжити навчання.   

Ціна за базову модель Pi-Top складає 285 доларів, топова ж конфігурація обійдеться трохи дорожче, в 320 американських доларів.

 

Технології, 18.10.2017 11:54