NASA запустила онлайн-трансляцію збірки нового марсохода

09 ЧЕРВНЯ 2019 21:04

Фахівці з Лабораторії реактивного руху NASA запустили онлайн-трансляцію збірки нового марсохода для місії «Марс-2020». Звуку в трансляції немає, але з понеділка по четвер вдень і ввечері в чаті можна задати питання фахівцям.

Оснащений 23 камерами, ровер створений на базі конструкції «К'юріосіті». Старт місії «Марс-2020» заплановано на липень 2020 року, а посадка на поверхню планети має відбутися в лютому 2021 року. У межах програми планують знайти можливі сліди мікроорганізмів, а також вивчити геологічні процеси на планеті і перевірити технології, які можуть бути використані за можливої висадки людей на планеті.

Апарати будуть працювати в 45-кілометровому кратері Езеро, який розташований на заході рівнина Ісіди і на північ від екватора. Це один із найдавніших районів на Марсі.

Зараз йде активна збірка ровера в стерильній кімнаті High Bay 1 в Лабораторії реактивного руху NASA. У кімнаті встановили веб-камеру, яка веде безперервну трансляцію всіх дій інженерів і технічних фахівців, що працюють з марсоходом.

Технології, 09.06.2019 21:04