NASA запустило нову місію із моніторингу ландшафту Землі

28 ВЕРЕСНЯ 2021 10:21

Landsat 9 - супутник NASA, побудований для моніторингу поверхні Землі, успішно запущено у понеділок з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії.

Як повідомляє NASA, це спільна місія космічного агентства та Геологічної служби США (USGS). Норвезька наземна станція супутникового спостереження Шпіцберген отримала перші сигнали від космічного корабля через 83 хвилини після запуску. 

"Ландсат 9" працює належним чином та продовжує рух до своєї кінцевої орбітальної висоти - 705 кілометрів.

"Сьогоднішній успішний запуск є важливою віхою у майже 50-річному спільному партнерстві між USGS та NASA, які протягом десятиліть співпрацюють для збору цінної наукової інформації та використання цих даних для формування політики з максимальною науковою чесністю",-сказала секретар комітету з природніх ресурсів Деб Гааланд. “Оскільки наслідки кліматичної кризи посилюються у Сполучених Штатах та у всьому світі, Landsat 9 надасть дані та зображення, які допоможуть приймати науково обґрунтовані рішення щодо ключових питань, включаючи використання води, вплив лісових пожеж, деградацію коралових рифів, льодовиків і вирубки тропічних лісів». 

Усі зображення та отримані дані Landsat є безкоштовними та загальнодоступними. Така політика NASA призвела до більш ніж 100 мільйонів завантажень даних користувачами  з моменту запуску місії у 2008 році.

Технології, 28.09.2021 10:21