65 відсотків сьогоднішніх першокласників будуть мати професії, яких ще не існує

01 БЕРЕЗНЯ 2018 12:23

Технічний прогрес та інновації породжують величезні зміни на ринку праці. За прогнозами експертів, приблизно 65 відсотків сьогоднішніх учнів початкової школи будуть працювати на посадах, яких ще не існує.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Вже буквально до того моменту, коли вони закінчать школу, з'явиться близько двох мільйонів робочих місць в областях, пов'язаних з технологіями, математикою і архітектурою. Виникнуть потреби в новому поколінні інженерів.  

Ці та інші проблеми сьогодні обговорювали учасники конференції, яка була організована під егідою міжнародної школи ООН.   

Дводенна конференція проходить в залі Генеральної Асамблеї ООН. Для участі в ній з'їхалися школярі старших класів з багатьох країн світу, в тому числі з Німеччини, Бельгії, Китаю і Японії.   

Перед учасниками конференції виступила перший заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед, яка заявила, що світ знаходиться на порозі четвертої індустріальної революції.  

«Стрімкий технологічний прогрес глибоко змінює все навколо - і те, як ми живемо, як працюємо і взаємодіємо. У нову еру соціальних мереж і цифрових технологій ми всі переживаємо революційні зміни в те, як ми спілкуємося і зв'язуємося один з одним», - заявила Аміна Мохаммед.  

В одному з останніх доповідей Генерального секретаря ООН відзначається, що до кінця 2017 року в усьому світі налічувалося 2,41 млрд. Користувачів соціальних мереж. Ці мережі продовжують стрімко розширюватися.  

«За великим рахунком, нові технології та інновації сприяють поліпшенню життя людей. Вони грають важливу роль в наших зусиллях по досягненню Цілей сталого розвитку, породжують нові можливості для побудови ... процвітаючого та сталого майбутнього для всіх», - додала перший заступник Генерального секретаря ООН.  

Учасники конференції підкреслили, що сьогодні з'явилися «розумні машини», які випереджають людей у вирішенні складних, але вкрай вузьких завдань з використанням заданих правил. Взявши на себе рутинні елементи роботи, ці машини або роботи зможуть звільнити людям час для виконання більш творчих виробничих завдань.  

 У своїй недавній доповіді Генеральний секретар ООН попередив, що від 10 до 80 відсотків видів робіт у всьому світі в найближчі роки будуть виконувати роботи. І ці зміни вже відбуваються. Наприклад, в період з 2014 по 2016 рік компанія «Амазон» збільшила кількість своїх співробітників з 100 тисяч до 350 тисяч, а кількість задіяних на її складах роботів - з 1 400 до 45 тисяч.

 

Суспільство, 01.03.2018 12:23