Антибіотик ципрофлоксацин знищує ДНК клітин тіла людини

08 ЖОВТНЯ 2018 18:16

В даний час ципрофлоксоцин часто використовується для лікування інфекцій сечостатевої системи, вушних хвороб і при грипі. Вдаватися до допомоги даного антибіотика можна тільки в крайньому випадку за рекомендацією лікаря, повідомляє Archynety.

Фінські вчені проводили перевірки і визначили, що ципрофлоксацин дуже шкідливий для організму людини. Цей антибіотик знищує ДНК клітин нашого тіла. Він порушує енергетичний обмін в мітохондріях і блокує ріст клітин.

Все це негативно впливає на здоров'я пацієнтів. За словами вчених, ципрофлоксацин більше калічить, ніж лікує людину, але разом з тим, більш ефективного препарату для знищення інфекцій поки не придумали.

Даний антибіотик є небезпечним через наявність в ньому фторхінолонів. Ці речовини при зловживанні можуть викликати запалення і дистрофію сухожилля. У крайніх випадках сполучна тканина може просто порватися.

Вчені радять вдаватися до допомоги ципрофлоксацину тільки в крайніх випадках, коли обійтися без нього зовсім не представляється можливим.

Суспільство, 08.10.2018 18:16