Фото: соцмережі

Атака бойовиків ХАМАСу поклала край дружбі Росії та Ізраїлю, — Wall Street Journal

Між Росією та Ізраїлем виник конфлікт після нападу терористів ХАМАСу і реакції російського диктатора Володимира Путіна на звірства бойовиків. Співпраця двох країн зупинилася.

Про це пише Wall Street Journal.

Зазначається, що Ізраїль відмовився постачати Києву військову допомогу після вторгнення військ РФ в Україну і підтримував з режимом Путіна добрі відносини.

"Однак після нападу терористів ХАМАСу на Ізраїль Путін став одним із небагатьох світових лідерів, який не висловив співчуття прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньягу. Росія офіційно так і не засудила напад ХАМАС", — пишуть журналісти.

За інформацією видання, це поклало кінець відносинам між Єрусалимом і Москвою.

"Борючись за зброю і союзників для свого невдалого вторгнення, Росія змінила свої відносини з Іраном, з яким тепер обмінюється зброєю, і почала зміцнювати зв’язки з арабськими державами. Крім того, у Кремля є внутрішні причини підтримувати війну далеко від своїх кордонів, оскільки це відвертає увагу від внутрішніх проблем Росії та від невдач на фронті у війні проти України", — йдеться в матеріалі.

10 жовтня Путін уперше відреагував на війну в Ізраїлі, назвавши її "яскравим прикладом провалу політики США", які нібито "не врахували інтересів палестинського народу" щодо створення Палестинської держави. 11 жовтня російський диктатор закликав Ізраїль "мінімізувати або звести до нуля" жертви серед цивільного населення.

Нагадаємо, за інформацією глави Головного управління розвідки Кирила Буданова, водночас в операції за участю ХАМАСу могли стояти російські спецслужби. Він заявив, що Україні чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2023 18:59