Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Більшість українців вважають, що росіяни не сприймають незалежність України — опитування

Понад 70% українців переконані, що росіяни не вважають Україну незалежною державою. Найбільш поширена така думка в центральних областях.

Про це стало відомо із загальнонаціонального опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, у регіональному розрізі думка про те, що росіяни не сприймають Україну як незалежну і суверенну державу, так само домінує в усіх макрорегіонах, однак показники дещо відрізняються. Найбільше респондентів поділяють таку думку у центральних областях країни — 80,5%. У західних областях 78% опитаних вважають, що росіяни не сприймають Україну як незалежну державу, водночас на Півдні країни такої думки дотримуються 72% людей, а на Сході 66%. 

опитування

Інфографіка: Фонд Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва

"Причому відповідні оцінки переважають серед усіх соціально-демографічних груп респондентів, незалежно від їхнього віку, статі, типу населеного пункту, рівня освіти та доходів", — йдеться у повідомленні.

опитування

Інфографіка: Фонд Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва

Відповідне опитування було проведене методом face-to-face з 8 по 15 серпня цього року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях — лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії). Всього було опитано 2017 респондентів віком від 18 років.

Нагадаємо, раніше Центр Разумкова оприлюднив дані опитування, згідно з якими в Україні 29% громадян готові ходити на роботу до 60 років. Проте 20% взагалі не можуть або не хочуть працювати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2024 04:18