Бойовики з Донбасу навчаються у російській артилерійській Академії – Ірина Фріз

29 ЛИПНЯ 2018 10:24

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз звертатиметься до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з проханням порушити кримінальні справи проти керівництва Михайлівської військової артилерійської Академії (Російська Федерація) за підтримку терористичних угруповань окупованих районів Донецької та Луганської областей.

«Чергове викриття причетності Російської Федерації до військової підтримки так званих ДНР – ЛНР. Михайлівська військова артилерійська Академія, що знаходиться в Санкт-Петербурзі, проводить курси підвищення кваліфікації для бойовиків 7 ОМСБр Другого армійського корпусу ЛНР. Переконливі свідчення для міжнародних судів загарбницьких дій Кремля», – зазначила на своїй сторінці у Facebook Ірина Фріз.

Також вона додала, що є підстави стверджувати, що Михайлівська академія відправляла своїх слухачів в ОРДЛО, принаймні у 2015-2016 роках, для навчань та відпрацювання нової тактики використання артилерії.

Народний депутат наголосила, що звертатиметься до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з проханням порушити кримінальні справи проти керівництва Михайлівської військової академії та оголошення у міжнародний розшук, зокрема: Баканєєва Сергія Анатолійовича, Єгорова Олега Валерійовича, Буга Сергія Васильовича, Колпакова Михайла Івановича.

Суспільство, 29.07.2018 10:24