Фото: МВС

Британська розвідка назвала вражаючу кількість українців, які були змушені втікати від війни

Українська влада із зони бойових дій з підконтрольних районів Донецької, Харківської та Херсонської областей евакуювала 139 тисяч громадян. Це лише одна частина поточної широкої міграційної кризи в Україні, яка виникла внаслідок війни.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Українська влада 29 червня повідомила, що відповідно до законодавства про надзвичайний стан із зони бойових дій у підконтрольних Україні районах Донецької, Харківської та Херсонської областей з липня 2022 року було евакуйовано 139 тисяч громадян. 

За оцінками ООН, 6,3 мільйона українців залишаються біженцями та понад п'ять мільйонів — внутрішньо переміщеними особами. З довоєнного населення в 44 мільйони чверть українців залишаються змушеними залишити свої домівки внаслідок вторгнення Росії.

Звіт британської розвідки 3 липня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Станом на початок травня у Росії перебували близько 24 тисяч цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Центр протидії дезінформації до Міжнародного дня захисту дітей провів аналітичне дослідження про примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За його висновками, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 09:30