Фото: Getty Images

Британські розвідники пояснили, навіщо росіяни використовують територію Білорусі

Росія використовує територію Білорусі й тамтешніх інструкторів для навчання мобілізованих бійців. Російські інструктори здебільшого беруть участь у бойових діях в Україні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter. 

Станом на середину березня 2023 року Росія передислокувала щонайменше 1000 військових, які тренувалися на Обуз-Лесновському полігоні на південному заході Білорусі.

"Хоча жодної нової ротації військ не було помічено, РФ залишила наметовий табір на місці, що свідчить про можливість продовження програми навчання", — припускають у розвідці.

У Міноборони Великобританії вважають, що сам факт навчання свого особового складу росіян під керівництвом менш досвідченої білоруської армії, підкреслює, наскільки російська "спеціальна військова операція" серйозно порушила систему навчання російських військових.

"Росія також розглядає продовження непрямої підтримки операції з боку Білорусі як важливий політичний сигнал", — зауважують розвідники.

британська розвідка 24 березня

Нагадаємо, окупанти знову продовжили термін навчань в Білорусі. Цього разу вони триватимуть до 27 березня. Про це свідчить графік проведення навчань на білоруських полігонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 10:20