Через 10 років лікарі будуть не потрібні: думка легенди Кремнієвої долини

22 ЧЕРВНЯ 2019 08:30

Відомий своїми думками про потенційний вплив штучного інтелекту на медичну галузь, легендарний інвестор Кремнієвої долини і засновник Sun Microsystems Винод Хосла заявив днями, що «будь-який радіолог, який планує практикувати через 10 років, буде вбивати пацієнтів щодня», тому що рішення, пов'язані з машинами, будуть розвинені настільки, що стануть набагато ефективніше професійних практиків медицини, повідомляє Tech News.

Ця його позиція відповідає і його минулим висловлюванням з даного питання. Ще в 2017 році він висловив думку, що деякі типи лікарів стануть «застарілими» через п'ять років (з тих пір тимчасові рамки трохи збільшилися, але він додав час, який буде потрібно спільноті і широкому загалу, щоб зробити технології краще).

Хосла вважає, що онкологів будуть перевершувати альтернативи, засновані на предметно-орієнтованих рішеннях  штучного інтелекту, однак цього слід очікувати в 15-річному горизонті.

Замість цього він вважає, що лікарі загальної практики будуть більш цінними, і вони будуть працювати з іноземними інвестиціями в більш спеціалізованим областях медицини, які в даний час часто вважаються вимагають більш високої кваліфікації.

Технології, 22.06.2019 08:30