Фото: Pixabay

Літо увірветься в Україну значним потеплінням, але є нюанс

У перші дні літа в Україні очікується тепла погода. Температура повітря 1 червня у більшості областей сягатиме +22…+27°С. Однак у деяких областях України у перший день літа пройдуть дощі.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко у Telegram.

У четвер в Україні переважатиме суха та сонячна погода. Проте в окремі області все ж завітають дощі із грозами. Зокрема, опади ймовірні в Карпатах, подекуди на Запоріжжі та Донеччині (ближче до Азовського моря).

У Києві літо розпочнеться приємною теплою погодою. Так, у столиці прогнозують до +25, +26°С, без опадів.

Прогноз погоди на 2-4 червня

За даними Укргідрометцентру, 2 червня в Україну прийде атмосферний фронт, який принесе дощі з грозами. Так, на другий день літа опади вдень очікуються у більшості областей. Попри це, температура повітря вдень буде доволі високою — +23…+28°С.

У суботу, 3 червня, в Україні буде дещо прохолодніше. Так, позначки термометрів вдень показуватимуть +19…+24°С. Опади очікують в цей день у центральних, східніх та південних областях. На заході та півночі буде переважно сухо.

У неділю, 4 червня, в Україні дощі не прогнозуються. Так, вдень температура повітря сягатиме оптимальних позначок — +19…+24°С.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року буде з рекордними температурами. "Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня. Цього ж місяця в країні очікуються найсильніші дощі та грози.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.06.2023 05:47