ЧС-2018: перші невдахи та щасливчики, новий рекорд Роналду

21 ЧЕРВНЯ 2018 11:05

Перші учасники 1/8 фіналу почали визначатися вже після другого туру групового етапу. Уругвай після своєї другої поспіль перемоги - на цей раз над Саудівською Аравією - забронював за собою місце в плей-офф, а заодно позбавив усіх шансів аравійців і гарантував також присутність збірної Росії в наступному раунді турніру.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

Зрозуміло, в такій ситуації не обійшлося і без гірких розчарувань. Незважаючи на самовіддану боротьбу в поєдинку з чемпіоном Європи, марокканців, як і в матчі з іранцями, забракло влучності при завершенні атак. Зазнавши другої поразки з мінімальним рахунком, представники Північної Африки стали першою збірною, яка гарантовано покине турнір після групового етапу. Вирок марокканців підписав Кріштіану Роналду, який забив в Росії свій четвертий м'яч.  

Можна відзначити, що цей ігровий день ознаменувався ювілеями, пов'язаними з числом «100». Луїс Суарес і Жерар Піке зіграли свої соті матчі за збірну Уругваю та Іспанії відповідно.   

При цьому нападник «Барселони» відзначив цю подію голом, ставши, таким чином, першим уругвайцем, якому вдавалося забити хоча б м'яч на трьох різних мундіалях, а ось другому ювіляру довелося неабияк помучитися у зустрічі «Ла Рохі» проти І.Р. Іран.  

Іранська дружина побудувала потужні оборонні редути, які довгий час зводили нанівець усі зусилля іспанські атаки. Більше того, час від часу іранці робили небезпечні вилазки до воріт Де Хеа.   

На початку другого тайму Дієго все ж змусив іранців помилитися і забив єдиний м'яч, заплутавши турнірну ситуацію в групі В.  

Забивши свій 85-й гол, Кріштіану Роналду перевершив досягнення Ференца Пушкаша і став найрезультативнішим футболістом в історії європейських збірних. У світовому списку бомбардирів всіх часів португалець займає друге місце, поступаючись тільки іранцю Алі Даеї (109 м'ячів). 21 червня  

Данія - Австралія (група C, Самара); Франція - Перу (група C, Єкатеринбург); Аргентина - Хорватія (група D, Нижній Новгород).

 

Спорт, 21.06.2018 11:05