ЦВК опублікували перші результати голосування

31 ЖОВТНЯ 2020 13:54

Центральна виборча комісія опублікувала перші результати голосування на місцевих виборах в Україні. Територіальні виборчі комісії передали перші протоколи.

Згідно з даними, опублікованими на сайті ЦВК, всього в Україні 1421 посада міських, селищних, сільських голів. Зараз отримано дані про результати виборів в 110 радах.

Крім того, передані перші дані щодо обраних депутатів місцевих рад. Загальна кількість депутатських мандатів у місцевих радах, склад яких обирався на місцевих виборах, склала 43 122. Зараз отримані дані про 1 841 обраному депутату.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшов перший тур місцевих виборів.

Раніше п’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що його партія «Європейська солідарність» на місцевих виборах пройшла в усі облради та лідирує у 5 регіонах країни.

За підрахунком Центрвиборчкому явка виборців на місцевих виборах склала майже 37%. Це найнижчий результат за всю історію українських місцевих виборів.

Серед головних причин, через які українці вирішили не йти на вибори, вони назвали побоювання за своє здоров’я, проблеми з реєстрацією і зайнятість.

День голосування на місцевих виборах загалом відповідав демократичним стандартам проведення чесних виборів, заявив голова Комітету виборців України. Проте держава не виконала антикоронавірусні заходи на виборах.

Політика, 31.10.2020 13:54