Діти убитого журналіста Хашукджі отримали від Саудівської Аравії компенсацію

02 КВІТНЯ 2019 09:04

Два сини і дві дочки вбитого в минулому році політичного оглядача Джамаля Хашукджі отримали від влади Саудівської Аравії дорогі будинки на території країни і великі щомісячні виплати, повідомляє газета The Washington Post з посиланням на колишніх і діючих посадових осіб королівства.

За даними видання де працював Хашукджі після переїзду в США, «п'ятизначними виплатами» Ер-Ріяд хоче забезпечити «стриманість» дітей журналіста «в публічних заявах» про вбивство батька.

Газета відзначає, що в останні місяці спадкоємці Хашукджі дійсно «утримувалися від будь-якої критики на адресу королівства».

Крім того, в рамках переговорів про додаткову компенсацію, які очікуються відразу після суду над вбивцями публіциста, четверо дітей Хашукджі можуть отримати ще більші суми - «десятки мільйонів доларів».

Тим часом, один з саудівських чиновників сказав, що ці виплати можуть бути доступними не з метою «закрити рота» членам сім'ї вбитого, а в якості існуючої в країні традиції підтримувати родичів жертв злочинів.

Нагадаємо, що оглядач Washington Post Джамаль Хашукджі 2 жовтня минулого року був убитий на території консульства Ер-Ріяда в Стамбулі.

Світ, 02.04.2019 09:04