«Дівчинці відрубали груди і розчленували»: звірства Росії в Чечні

22 ВЕРЕСНЯ 2018 14:08

Російський журналіст Олександр Тверський оприлюднив моторошну реальну історію про безчинства російських військових під час війни в Чечні, жертвою яких стала 14-річна дівчинка. Дитина загинула страшною мученицькою смертю після того, як на її очах розстріляли всіх рідних, написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Тверського, трагедія сталася наприкінці січня 2000 року в районі селища Берізка недалеко від Грозного. Тоді підрозділ російських окупантів кинули на зачистку цієї місцевості. Більшість із них були контрактниками, які приїхали вбивати чеченців за гроші. Більш того, вони були маргіналами і зловживали алкоголем.

До моменту прибуття російських солдатів в Грозному залишалося дуже мало людей, проте не всі мирні жителі встигли покинути місто. Так, в одному з будинків росіяни виявили сім'ю з семи осіб. Увірвавшись туди, агресори розстріляли усіх дорослих, а також двох маленьких хлопчиків. Живою залишилася тільки 14-річна дочка, якій нелюди приготували страшну долю.

«Вони її не вбивають, тому що мають на неї свої плани. П'яні російські солдати грабують і підпалюють будинок, а дівчинку садять у БТР і відвозять у місце своєї дислокації біля селища Загряжське. Кілька днів її ґвалтують і б'ють. Ґвалтують групами, багато годин поспіль. Коли дівчинка втрачала свідомість і вже була готова померти, її приводили до тями крижаною водою і продовжували знову. Коли ж російські «визволителі» зрозуміли, що дитина скоро вже точно помре, то вирішили «в останній раз використати її із користю для справи», - розповідає Тверський моторошні подробиці вчиненого росіянами злочину.

За його словами, дитину в напівнепритомному стані повністю роздягнули і підвісили в підвалі за руки так, що її ноги не торкалися підлоги. Після цього в приміщення завели полоненого чеченця і зажадали від нього, щоб він зізнався, де знаходяться склади зі зброєю та інші чеченські бійці. Хлопець насправді не володів такою інформацією, проте садисти почали його бити, припікати розпеченим залізом, колоти і різати ножами, сподіваючись, що все ж змусять його видати необхідні їм дані. Після провалу свого плану вони пішли на жахливий крок.

«Один із росіян підходить до дівчинки і мовчки відрізає їй одну грудь: «Будеш говорити?» - запитує він у полоненого. Той благає припинити її муки і каже хоч що-небудь: він бачив, як один із місцевих жителів сховав у водостоку автомат. Настрій у росіян піднімається, і вони кажуть, що тепер ці їм більше не потрібні. На очах у молодого чеченця дівчинці відрубують ноги і руки сокирою, а потім відсікають голову. Його самого виводять на вулицю, прив'язують до ящика з тротилом, зверху кладуть останки чеченської дівчинки в пакеті і підривають. Це лише маленький епізод «відновлення конституційного порядку» і «боротьби з тероризмом» у Республіці Ічкерії», - завершив свою моторошну розповідь журналіст.

Події, 22.09.2018 14:08