Фото: Pixabay

До Землі наближаються одразу п'ять астероїдів: чи небезпечні вони для людства

У період з 6 по 12 вересня повз Землю пролетять п'ять астероїдів, один з них — розміром з будинок, а два — з літак. Відстань космічних тіл до Землі складе понад п'ять мільйонів кілометрів.

Про це повідомляє CBSNews з посиланням на дані NASA. Вперше астероїд помітили у 2021 році. Його діаметр, за оцінками вчених, становить приблизно 18 метрів. Тобто його розміри можна порівняти з будинком. 

Ще два астероїди зблизяться із Землею 8 вересня — це небесні тіла QC5 та GE. Перший має діаметр приблизно 24 метри, а другий — 7,9 метра. Перший "космічний камінь" було виявлено у 2023 році, у момент максимального зближення з планетою він перебуватиме на відстані близько чотирьох мільйонів кілометрів від неї. Другий відкрили у 2020 році — він пролетить на відстані 5,7 мільйона кілометрів від Землі.

10 вересня з нашою планетою зблизиться ще один астероїд розміром з літак QF6 — він пролетить від Землі на відстані 2,6 мільйона кілометрів. Вперше космічний камінь помітили лише цього року, науковці оцінюють його діаметр 20,7 метра.

Останній з очікуваних астероїдів — RT2 — наблизиться до планети 12 вересня, пролетівши на відстані 4,2 мільйона кілометрів від неї. Вчені відкрили його у 2020 році та оцінюють діаметр астероїда у 7,6 метра. За даними вчених, жоден з цих астероїдів не становитиме небезпеку для Землі.

Нагадаємо, раніше астрономи виявили у Сатурна 62 нових супутники. Він офіційно визнаний планетою із найбільшою кількістю супутників в Сонячній системі  тепер їх 145. На другому місці з 92 супутниками перебуває Юпітер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 07.09.2023 04:44