Донати, дрони та підтримка економіки: чим живе соціально відповідальний бізнес

06 БЕРЕЗНЯ 2024 17:20

Під час повномасштабного вторгнення українська економіка серйозно постраждала. Але бізнес робить зараз усе можливе, щоб його підтримувати.

Не просто заявив про себе як про соціально відповідальний бізнес, але ще й на практиці показав це Космолот. Гемблінговий оператор створює ініціативи допомоги фронту, підтримує їх розвиток та допомагає цим армії.

Власники Cosmolot та їх внесок у розвиток української економіки

Соціальна відповідальність підприємства починається з власників. Торгова марка Космолот належить ТОВ "Спейсикс" з 2020 року. Цю компанію започаткував Сергій Потапов. А у серпні 2023 року з'явився новий господар Космолот — Інвестор Арнульф Дамерау з Великої Британії. Завдяки цьому Cosmolot привів до української економіки значні інвестиції, які вже називають стратегічними.

Дамерау тепер належить значна частина активів "Спейсикс". Що означає для України таке вкладення? Це насамперед:

  • можливість збільшення капіталізації компанії та зростання робочих місць;

  • збільшуються надходження до державного бюджету;

  • допомога у стабілізації та зміцненні економіки.

Компанія Cosmolot у корпоративній соціальній відповідальності обрала напрямок мілітарі: разом із цим збільшенням капіталу компанії веде за собою і збільшення допомоги війську.

Cosmolot та податки

Компанія Cosmolot працює за ліцензією КРАІЛ. Вона зобов'язує бізнес діяти відповідно до законодавства та сплачувати податки. Податки Космолот платить справно. За 3 квартали 2023 року ця сума склала за останніми даними близько 1,6 млрд грн: єдиний податок, податок на прибуток і на дохід компанії. Крім того, компанія зі власного прибутку реалізує мілітарі-проєкти та допомагає армії.

Про розвиток military-tech

Cosmolot за час повномасштабного вторгнення ініціював кілька своїх проектів, закупив спорядження для окремих підрозділів та передав гроші великим фондам.

До проєктів, у яких участь Космолота була одним із ключових, відносяться:

  1. Сosmolot Airlines. У рамках проекту створили повноцінний афіафлот, який складається із багаторазових ударних БПЛА Punisher. Усі 50 запланованих у цьому проекті дронів вже передані на фронт. Загальна сума благодійності становить 100 млн грн.

  2. Brave Inventors. Це технологічний майданчик, де українські розробники можуть розміщувати свої винаходи. Завдяки цьому можна швидше знаходити інвесторів та замовників.

Обидва проекти мають важливість для України. Наприклад, Punisher перевершує багато БпЛА на фронті зараз завдяки стійкості до РЕБ. Вони можуть ефективно працювати навіть при спробі заглушити сигнал GPS. Залітають такі БпЛА на відстань близько 45 км — їх активно використовують для роботи в тилу. Відео з результатами роботи цих дронів публікували представники 58-ої ОМПБр та 28-ої ОМБр.

Крім цього, Cosmolot задонатив на рахунки фондів United 24 та "Повернись живим". Так він допоміг забезпечити окремі бригади та частини ЗСУ необхідним спорядженням, до яких належать автомобілі, стрілецька зброя, тепловізори, дрони, далекоміри, радіостанції, зарядні станції та інше обладнання, необхідне на фронті.

Сьогодні Cosmolot — це приклад відповідального бізнесу, який підтримує економіку, допомагає фронту та має чітку проукраїнську позицію. Останню вони проявляють не тільки в активній допомозі війську. А ще й у своїй рекламі: тут об'єднують музику, що запам'ятовується, сатиричні сенси і головну думку — українці повинні об'єднатися, щоб перемогти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 06.03.2024 17:20