ДПСУ: У 2018 році виявлено 5,3 тис. підроблених документів

06 ГРУДНЯ 2018 09:56

У 2018 році прикордонники виявили близько 5,3 тисячі підроблених та недійсних паспортних документів, про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

«Загалом у поточному році співробітники прикордонного відомства виявили близько 5,3 тисячі підроблених та недійсних паспортних документів», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що  минулої доби в пункт пропуску «Тиса», на виїзд з України, прибула українка разом з дитиною 2014 року народження. На прикордонний контроль жінка надала заяву від батька про згоду на вивіз неповнолітнього дівчинки за кордон, отриману в генеральному Консульстві України в Мілані. Під час додаткового вивчення документів прикордонники Чопського загону встановили, що надана заява є недійсною, оскільки містить ознаки підробки.

Крім того, повідомляється,  що в столичному аеропорту прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виявили у паспортних документах двох громадян Китаю підроблені відмітки міграційної служби про тимчасове проживання в Україні. По даному факту до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Суспільство, 06.12.2018 09:56