ДПСУ: Виокремлюються групи, які можуть бути причетні до дестабілізаційних заходів

30 ЛИСТОПАДА 2018 16:03

Відповідно до законодавства про правовий режим воєнного стану діє особливий режим в'їзду-виїзду, в т.ч. у відношенні іноземців та осіб без громадянства. Під час перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, у тому числі, й громадянами Російської Федерації, до яких більш пильна увага через агресію їх держави до України, прикордонники здійснюють посилене інтерв’ювання. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Також він зазначив, що громадяни РФ чоловічої статі зможуть потрапити до України тільки в тому випадку, якщо в'їжджають за дипломатичним паспортом, мають посвідку на тимчасове або постійне проживання, або їдуть через хворобу чи смерть близьких.

«Виокремлюються групи ризиків, які можуть бути причетні до дестабілізаційних заходів на території України. Для цього перевіряються попередні поїздки таких громадян в Україну, чи не порушували вони українське законодавство, чи не відвідували до цього тимчасово окуповані території України. У ході перевірки використовуються всі наявні бази даних, в т.ч. Інтерполу, а за необхідності долучаються співробітники інших правоохоронних органів», – наголосив він.

Крім того додав, що за наявності правових підстав і у разі якщо громадяни не можуть пояснити чіткої мети своєї подорожі в Україну іноземцям та особам без громадянства заборонятиметься в’їзд в Україну у визначеному законодавством порядку.

Суспільство, 30.11.2018 16:03