"Эхо Москвы" в Україні: бути чи не бути?

09 СЕРПНЯ 2019 12:21

Як тільки Олексій Венедиктов, редактор "Эхо Москвы" заявив в ЗМІ, що планує розширити мережу і в Україні, як ця ідея відразу збурила українське медійне поле. Так, заступник директора кримськотатарського каналу ATR Айдер Муждабаєв назвав такі плани "прямою диверсією Кремля в Україні". "Масла в вогонь" додала теза Венедиктова про те, що задля запуску радіостанції в ефірі в Україні потрібно відмінити мовний закон. "Це всерівно, що запустити в Україну полк російського спецназу. Це - десант російських військ в тилу. Той самий постріл в спину", - продовжує Муждабаєв.

Пітримує цю думку і заступник шеф-редактора з міжнародної інформації інтернет-видання "Обозреватель" Ігор Соловей. Він нагадує, що це вже щонайменше третя спроба російського Газпрому просунути "Эхо Москвы" в українське медійне поле. "Тепер при Зеленському нова спроба... Передайте плз на печерські пагорби: якщо ви один раз запустите цих щурів, то ви їх вже не витравите: вони винесуть всі меблі, а потім і вас виселять з хати. Основна мета - створити прецедент із зміни мовного закону (хоча позиція Зе в цьому плані так і залишилась розмитою), а також отримати прямий доступ до українських вух", пише Ігор Соловей на сторінці ФБ. 

Свою незгоду із просуванням російського продукту на український ринок висловили також і багато інших суспільних та політичних діячів. 

 

Події, 09.08.2019 12:21