На фото: екс-директор ДП "Антонов" Сергій Бичков. Джерело: defence-ua.com

Знищення літака "Мрія": екс-керівники заводу "Антонов" отримали підозру

Служба безпеки України затримала колишніх керівників ДП "Антонов". Їх звинувачують у перешкоджанні підготовки оборони аеродрому в Гостомелі. 

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України.

Так, 9 березня СБУ провела обшуки та вручила підозри:

  • раднику генерального директора ДП "Антонов" (ексгенеральному директору ДП "Антонов") Сергію Бичкову;
  • заступнику начальника безпеки авіатранспортного підприємства ДП "Антонов" Нетьосову;
  • директору авіатранспортного підприємства ДП "Антонов" Харченку (заочно).

Зазначається, що в січні-лютому 2022 року вони неодноразово відмовляли Нацгвардії у спорудженні інженерно-фортифікаційних споруд на території летовища у Гостомелі. Такі дії посадовців призвели до зниження обороноздатності об'єкта та, як наслідок, його захоплення.

"На виконання розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України Нацгвардія мала організувати заходи з посилення охорони та оборони окремих об’єктів, у тому числі аеродрому в смт. Гостомель Київської області. Однак, службові особи державного підприємства перешкодили законній діяльності військовослужбовців. Вони позбавили їх можливості вчасно вжити заходи щодо охорони та оборони аеродрому", — йдеться у повідомленні.

Такі дії підозрюваних призвели до загибелі людини та спричинення тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості ще двом особам. Також ворогу вдалося знищити літак АН-225 "Мрія", пошкодити інші літаки й автотранспортні засоби підприємства. 

Так, 9 березня, Шевченківський районний суд Києва обрав Бичкову С.А. та Нетьосову О.А. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Харченка шукатимуть правоохоронці. 

Нагадаємо, на Волині викрили співробітницю Служби безпеки України, яка заперечувала російську агресію і називала вторгнення до України "внутрішнім громадянським конфліктом". Повідомлення із такими наративами вона через месенджер надсилала своїм знайомим та близьким родичам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.03.2023 11:43