Переховувався вісім років: у столиці затримали дезертира із СБУ

У Києві затримали колишнього співробітника СБУ в Луганської області. Чоловік понад вісім років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

У 2014 році після російського вторгнення до Луганської області фігурант не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово окупованому місті Алчевську. Через деякий час колишній правоохоронець виїхав з так званої "ЛНР" до Києва, аби там було "легше сховатися". Щоб ухилитися від кримінальної відповідальності, він навіть не виходив на вулицю.

Працівники ДБР та СБУ затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку в нього вилучили мобільні телефони та копії документів. 

Наразі фігуранта перевіряють на причетність до співпраці з представниками РФ та незаконними збройними формуваннями "ЛНР". Екс-правоохоронцю повідомлено про підозру в дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть колаборанта з "народної міліції". У травні 2022 року, після приходу росіян, зрадник отримав посаду в місцевому каральному органі окупантів. За кілька місяців встиг навіть кар’єрно зрости: від чергового у відділку до старшого дільничного. За цей час отримав 100 тисяч російських рублів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 07.03.2023 13:09