Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб підтвердив удари по переправі й нафтотерміналу порту "Кавказ"

Цієї ночі українські воїни уразили поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", який розташований у Краснодарському краї Росії.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Це сталося на початку доби 31 травня — наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора", — наголосили у Генштабі.

Зазначається, що українські військові били по порту ракетами власного виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун". 

"Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується", — йдеться у повідомленні.

Також, як зазначили військові, комплексна операція щодо ураження об'єктів на території країни-агресорки була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України. Відтак, українським дронам вдалося уразити ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

"Сучасна" й "ефективна" російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії РФ. Далі буде…", — резюмували у Генштабі.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 30 травня, Сили оборони України завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі. Її ворог активно використовував для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 10:28