Керченська поромна переправа. Джерело: Вікіпедія

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу окупантів у Криму (фото)

У ніч на четвер, 30 травня, Сили оборони України завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі. Її ворог активно використовував для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Варто зазначити, що цей об’єкт прикривали "сучасні" російські засоби ППО — "Панцир", "Тор", "Тріумф". Однак ракети, які стоять на озброєнні з 90 років минулого століття, успішно подолали "новітній" протиповітряний щит загарбників", — йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що в результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні й автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим заблокував функціонування всієї Керченської переправи.

"Завдяки вдалій бойовій роботі українських ракетників військову логістику окупантів на півострові суттєво підірвано. Ворог повинен пам’ятати: Крим — це Україна. Разом переможемо! Слава Україні!" — підсумували у Генштабі Збройних сил України.

Нагадаємо, ще у вересні минулого року британська розвідка повідомляла, що Росія посилює захист Кримського мосту. Адже переправа є дуже важливою для матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Півдня України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 21:20