Фото: Telegram Володимира Зеленського

Відправили до лікарні майже 300 окупантів: Генштаб розповів про потужні удари ЗСУ

09 СІЧНЯ 2023 20:17
Російські загарбники продовжують зазнавати втрат на українській землі. Також рашисти втрачають військову техніку та зброю.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, пише TrueUA.

Так, до міської лікарні Лисичанська Луганської області тільки за перший тиждень цього року доправили до 300 окупантів. Цієї доби, 9 січня, наша авіація завдала 17 ударів по районах зосередження загарбників та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України водночас уразили один пункт управління та один район зосередження живої сили окупантів", – повідомили у Генштабі.

Окупанти розпочали потужний штурм Соледара на Донеччині

Міноборони 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

Нагадаємо, раніше українські військові повідомляли, що рашисти змінили тактику поблизу Бахмута. Наші захисники ведуть активне спостереження за окупантами та намагаються діяти на випередження.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 09.01.2023 20:17