Головні прикордонники Туреччини і України обговорили питання безпеки на морі

25 ЧЕРВНЯ 2019 17:07

Сьогодні у Стамбулі, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та Командувач Берегової Охорони Туреччини Ахмет Кендір, обговорили низку питань двостороннього співробітництва між відомствами, про це  повідомляється на сайті прес-служби ДПСУ.

Зазначається, що сторони домовились продовжити співпрацю у сфері підготовки спеціалістів морського профілю та визначили пріоритетні напрямки подальшої співпраці, серед яких боротьба з транскордонними злочинними угрупованнями, протидія торгівлі людьми та нелегальній міграції.

Варто зазначити, що особливу увагу, керівник українського прикордонного відомства звернув на дії Росії, яка відверто демонструє неповагу до українського суверенітету та зневагу до міжнародних норм права, зокрема – це безпідставне переслідування і огляд українських та іноземних суден, що слідують через Керченську протоку до українських портів в Азовському морі – Маріуполь та Бердянськ.

«У відповідь на нарощення військової присутності РФ в акваторії Азовського моря ми спільно з Військово-Морськими Силами та іншими компетентними структурами вживаємо адекватних заходів для забезпечення належної безпеки судноплавства», – зазначив Сергій Дейнеко.

В свою чергу Командувач Турецької Берегової Охорони Ахмет Кендір наголосив на необхідності та готовності до подальшого співробітництва в рамках Форуму Чорноморського прикордонного співробітництва задля мінімізації безпекових ризиків у Чорноморському регіоні.

Підсумком зустрічі стало підписання Сергієм Дейнеко і Ахметом Кендірі протоколу двостороннього співробітництва між відомствами. Сторони висловили задоволення рівнем співробітництва, якого їм вдалося досягти.

Нагадаємо, Указом Президента України №403/2019 від 13 червня цього року, Головою Державної прикордонної служби України призначено полковника Сергія Дейнеко.

Суспільство, 25.06.2019 17:07