Гонтарева: Кошти не виводились закордон, а інвестувались у внутрішній державний борг

12 СІЧНЯ 2018 12:04

Колишня голова Нацбанку України Валерія Гонтарева заперечує скандальну інформацію, оприлюднену арабською медіакомпанією «Al Jazeera» щодо сприяння вивезенню закордон з України коштів екс-президента Віктора Януковича, повідомляє TrueUA.

На своїй сторінці в Facebook НБУ поширило заяву Гонтаревої: «Зараз деякі політики звинувачують мене у сприянні виведенню коштів «злочинною владою». Вважаю таке звинувачення нісенітницею, адже ці кошти не виводилися за кордон, а інвестувалися у внутрішній державний борг – це пряма позика державному бюджету, яку державі, у разі ухвалення закону про спецконфіскацію, не потрібно буде повертати. Принагідно хочу зауважити, що моя практична діяльність у компанії ICU головним чином була спрямована на управління активами. Я не мала стосунку безпосередньо до брокерської діяльності, про що, до речі, добре відомо усім професійним учасникам ринку», – зазначила екс-голова НБУ.

Нагадаємо, що нещодавно арабська медіакомпанія «Al Jazeera» повідомила, що інвесткомпанія ICU була посередником в операціях купівлі облігацій від імені восьми кіпрських офшорних компаній, на загальну суму 1,5 мільярда доларів, а отже фактично допомогла Януковичу вивезти із країни кошти. Крім того, Валерія Гонтарева обіймала посаду голови ради директорів компанії з червня 2007 року до червня 2014.

Події, 12.01.2018 12:04