Фото: СБУ

Готувала ракетний удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського: СБУ затримала ворожу інформаторку

Співробітники Служби безпеки України затримали російську інформаторку. Вона допомагала окупантам готувати удар по Миколаївщині під час візиту президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами слідства, інформаторка спецслужб РФ збирала розвіддані про запланований візит президента в Миколаївську область.

"Вона намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту глави держави на території області", — йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, вони спрацювали на випередження: завчасно здобули інформацію про розвідувально-підривну діяльність фігурантки і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту.

"Надалі українська спецслужба продовжила документувати злочинні дії ворожої поплічниці, щоб отримати нові дані про її російських "кураторів" і отримані завдання. Це дозволило встановити, що ворожа інформаторка мала й інші цілі. Зокрема, виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова", — повідомляють у СБУ.

Окупанти планували, зазначають у відомстві, використати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині.

"Співробітники СБУ затримали поплічницю РФ "на гарячому" під час спроби передачі розвідданих загарбникам. За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Очакова, яка була колишньою продавчинею у військовій крамниці на території однієї із військових частин регіону. Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів", — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, переміщення або розміщення ЗСУ. Фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та можлива додаткова кваліфікація її злочинних дій. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, на Житомирщині Служба безпеки України повідомила про підозру блогерці. 27-річна мешканка Коростеня закликала росіян бомбити Львів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 11:24