ГПУ: Поліцейський заставив підлеглого вимагати хабарі

22 ГРУДНЯ 2018 12:32

Начальника Пологівського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області затримано під час одержання хабара.

На сайті ГПУ зазначається, що керівник вказаного відділу поліції з метою систематичного одержання неправомірної вигоди, схилив свого підлеглого до вимагання від осіб, які здійснюють приймання побутового металобрухту, систематичного одержання неправомірної вигоди за невжиття заходів до припинення їх господарської діяльності у загальній сумі 25 тис грн щомісячно.

«Начальника Пологівського ВП ГУ НП в Запорізькій області 21.12.2018 затримано під час отримання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі понад 15 тис грн. На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особі буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Готується клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу», – йдеться у повідомлені ГПУ.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Події, 22.12.2018 12:32