«Хаббл» зробив нове фото, яке нагадує всім нам, наскільки ми нікчемні для всесвіту

20 СЕРПНЯ 2018 13:53

Всі ми з нетерпінням чекаємо запуску космічного телескопа Джеймса Вебба, який застряг в нескінченній серії затримок, але старина «Хаббл» як і раніше приносить шикарні види небес, повідомляє NASA. Останній знімок телескопа нагадає вам про те, наскільки ми нікчемні в грандіозній картині буття.

Знімок, який ви бачите вище, упакований крихітними деталями, але розміри об'єктів, які створюють ці крихітні деталі, колосальні. Ви бачите тисячі галактик, багато з яких дають життя абсолютно новим зіркам.

Ось як NASA пояснює, що знаходиться на фотографії:

«Астрономи використовували ультрафіолетовий зір космічного телескопа Хаббла, щоб зробити одну з найбільших панорам вогню і люті, в яких народжуються зірки в далекій Всесвіту. Це поле включає приблизно 15 000 галактик, 12 000 з яких формують зірки. Ультрафіолетовий зір «Хаббла» відкриває нове вікно в дослідженні Всесвіту, відстежуючи народження зірок за останні 11 мільярдів років аж до самого бурхливого періоду зоре-утворення в космосі, який трапився через 3 мільярди років після Великого Вибуху».15 000 галактик. Неймовірно!

Щоб ви розуміли, про яких масштабах йдеться, уявіть, що наша Сонячна система і всі планети, місяця і випадкові уламки між ними, утримуються на місці однією зіркою. За оцінками астрономів, в Чумацькому Шляху - нашої рідної галактиці - знаходиться 400 мільярдів зірок. Помножте це на 15 000 і отримаєте приблизне уявлення про те, скільки зірок, планет і місяців знаходиться на цій картинці. Можете додати або прибрати пару трильйонів зірок, тому що не всі галактики створюються рівними.

Технології, 20.08.2018 13:53