Фото ілюстративне. Джерело: "Міранда-Медіа"

Хакерська атака на Іран: у країні вийшли з ладу майже 70% АЗС

Через можливу кібератаку в Ірані вийшли з ладу майже 70% автозаправних станцій. До хакерської операції може бути причетна група, пов'язана з Ізраїлем.

Про це повідомляє The times of Israel з посиланням на державне телебачення Ірану. Згідно з наявною інформацією, причиною зриву роботи на АЗС стала "проблема з програмним забезпеченням".

Хто причетний до атаки на Іран

Пов’язана з Ізраїлем хакерська група під назвою Gonjeshke Darande заявила про кібератаку на Іран і взяла на себе відповідальність. Група запевняє, що отримала доступ до платіжних систем постраждалих АЗС, а також до центрального сервера та системи управління кожною станцією.

У ще одній заяві, опублікованій Gonjeshke Darande, сказано, що ця кібератака не торкнулась екстрених служб Ірану.

"Ми розіслали попередження екстреним службам по всій країні перед початком операції та забезпечили неушкодженість частини автозаправних станцій, попри наш доступ і можливість повністю порушити їхню роботу", — йдеться в заяві.

Своєю чергою міністерство нафти Ірану повідомляє, що функціонує лише близько 30% АЗС. У державі близько 33 тисяч автозаправних станцій.

Громадян закликають не поспішати на станції, які продовжують працювати.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Іран не планує напряму втручатися у війну між Ізраїлем та ХАМАСом. Однак продовжуватиме підтримувати палестинське угруповання "політично та морально".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.12.2023 16:45