Хвороба ясен може привести до розвитку однієї з найбільш смертоносних форм раку

18 СІЧНЯ 2018 17:19

Про це попереджає The Daily Mail. Як показали дослідження фінських вчених з Університету Гельсінкі, бактерії, що викликають пародонтит, грають важливу роль в розвитку раку підшлункової. На щастя, для зниження ризику досить дотримуватися правил гігієни, інформує TrueUA з посиланням на Daily Mail.  

Це перше свідчення того, що бактерії можуть поширюватися з ротової порожнини в інші частини тіла, викликаючи утворення пухлин. До речі, вже було доведено зв'язок запалення ясен і раку грудей, легенів, жовчного міхура, раку горла і меланоми. Співробітники Університету Гельсінкі, в свою чергу, проаналізували дані 70000 осіб. Виявилося, є прямий зв'язок між підвищеною смертністю через рак і наявністю хвороби ясен. Особливо це стосувалося раку підшлункової.  

У той же час в рамках іншого дослідження були виділені бактерії Treponema denticola, що викликають хворобу ясен і сприяють початку раку.   

Ензим в цих бактеріях не тільки допомагає патогенів розмножуватися. Його також знаходили в злоякісних пухлинах шлунково-кишкового тракту.  

Ензим допомагає раковим клітинам проникати в здорові тканини і поширюватися по тілу.   

Він же пригнічує імунний захист організму.

 

Суспільство, 18.01.2018 17:19