«І все-таки вона крутиться»: YouTube буде боротися з конспірологічними теоріями з допомогою статей на Wikipedia

15 БЕРЕЗНЯ 2018 18:11

YouTube і Wikipedia оголосили війну мракобіссю. Тепер до кожного ролику на YouTube з сумнівним змістом («Земля пласка», «Кульове поранення можна вилікувати подорожником», «Бога немає» і т.д.) модератори будуть прикріплювати на однойменну статтю в Вікіпедії.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Verge.  

Інформаційні бокси з'являться тільки під найбільш резонансними інфоприводи, список яких вони запозичили у Wikipedia.   

Таким чином, YouTube хоче показати альтернативну точку зору на альтернативну точку зору на всім відомі події, які викликають підозри.   

Як перший приклад в YouTube вибрали улюблену всіма тему висадки «Аполлона» на Місяці, якої, згідно конспірологам, ніколи не було, а все «зробив» Стенлі Кубрик за завданням уряду США.  

Загалом, пару років назад група тролів почала робити вкидання про те, що Земля насправді плоска, а фізики, NASA і Галілей задурили всім мізки.  

Незважаючи на дивні докази площині Землі і наплювацьке ставлення до базового курсу фізики, у теорії з'явилося безліч прихильників. Навіть занадто багато - тематичні ролики зараз збирають мільйони переглядів на YouTube, в однойменній гілці на Reddit життя кипить як на турецькому базарі, а на запит «Земля кругла» Google спочатку видає кілька десятків статей «10 простих доказів того, що Земля кругла».   

У минулому році в Кароліні навіть пройшла конференція плоскої Землі, квиток на яку коштував $ 249. Такі справи.

 

Суспільство, 15.03.2018 18:11