Індія планує запустити космічний апарат на місяць вже в 2018 році

24 ЖОВТНЯ 2017 10:35

Останнім часом все більше світових аерокосмічних агентств починають планувати місії по дослідженню місяця.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Times of India.  

Нещодавно індійська організація космічних досліджень (ISRO) заявила, що планує здійснити запуск космічного апарату «Чандраян-2» до супутника Землі вже в 2018 році.   

У рамках своєї космічної програми індійські дослідники планують використати ракету-носій GSLV MK-II.   

Проект «Чандраян-2» є логічним продовженням індійської місячної програми, початої апаратом «Чандраян-1» в 2008 році.   

Тоді космічний апарат провів на місячній орбіті 312 днів і відправив на її поверхню зонд. У рамках місії «Чандраян-2» планується продовжити вивчення складу місячної поверхні.  

Як повідомляють в інтерв'ю видання Times Of India представники Космічного центру імені Вікрама Сарабхаі, який керуватиме польотом, Індія не здійснювала запусків з 31 серпня, коли ISRO потерпіла невдачу під час запуску супутника IRNSS - 1H, який повинен був замінити супутник IRNSS - 1A для роботи індійської навігаційної системи NAVIC.   

Зараз в другій половині грудня Індія планує запустити навігаційний супутник Cartosat - 2 і одночасно з цим 30 наносупутників, а незабаром після цього ми здійснимо другу спробу по заміні IRNSS – 1А.  

Обидва ці запуски будуть здійснені з першого майданчика космодрому Шріхарікоте, оскільки друга буде зайнята для запусків трьох ракет GSLV, у тому числі у рамках місії Чандраян- 2, яка відбудеться у березні 2018 року.

 

Технології, 24.10.2017 10:35