Індія відклала запуск свого першого місяцеходу

06 СЕРПНЯ 2018 13:35

Супутниковий центр Індійської організації космічних досліджень оголосив, що запуск першого індійського місяцеходу переноситься з жовтня 2018 року на січень 2019 року, повідомляє NDTV.

На сьогоднішній день тільки трьом країнам - СРСР, США і Китаю - вдалося здійснити м'яку посадку космічного апарату на поверхню Місяця. Індія мала намір стати четвертою такою країною і в жовтні 2018 року планувала запустити свою другу місячну місію і першу, що включає м'яку посадку на поверхню. Місія «Чандраян-2» складається з орбітального апарату і посадкового модуля, всередині якого встановлений невеликий місяцехід.

Після виходу на орбіту Місяця спусковий апарат відокремиться від орбітального і почне зниження до поверхні на основному і чотирьох додаткових двигунах. Потім з апарату, що спускається виїде місяцехід, який буде переміщатися по поверхні, аналізувати склад ґрунту і проводити інші експерименти. За розрахунками інженерів, час роботи посадкового апарата і місяцеходу складе близько 15 днів, а орбітальний апарат зможе пропрацювати біля Місяця набагато довше - близько року.

Тепер директор супутникового центру Індійської організація космічних досліджень Майлсуомі Аннадерай (Mylswamy Annadurai) заявив, що через неназваних технічних проблем запуск місії відкладається на січень 2019 року, а посадка на Місяць тепер запланована на лютий 2019 року. Крім того, змінилася і ракета, на якій будуть запускати апарати. Для цього буде використовуватися ракета-носій середнього класу GSLV Mk.III, а не GSLV Mk.II, як планувалося раніше.

Перенесення запуску може перешкодити Індії стати четвертою країною, які посадили космічний апарат на поверхню Місяця. Нещодавно компанія SpaceIL і ізраїльський державний концерн Israel Aerospace Industries оголосили, що відправлять свій посадковий апарат до Місяця в грудні 2018 року.

Технології, 06.08.2018 13:35