Італії нагадали про заборгованість

22 ТРАВНЯ 2018 13:34

Перспектива формування нового італійського уряду так званих євро-скептиків вже викликала тривогу в Брюсселі і деяких європейських столицях.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Міністр економіки Франції Брюно Ле Мер і лідер Європейської народної партії німецький євродепутат Манфред Вебер нагадали Італії про необхідність дотримання зобов'язань, взятих країною перед ЄС щодо боротьби із заборгованістю.   

На що лідер «Ліги» Маттео Сальвіні відповів, що «їм краще займатися власними країнами, а про благо італійців подбає новий уряд».  

У той же час інвестори також негативно відреагували на запропоновану економічну програму майбутнього італійського коаліційного уряду.  

Головний економіст банку ING-DIBA Карстен Бжеськи:  

«Навіть якщо коаліція виявилася не надто радикальною з точки зору ринків, Брюссель і Берлін зіткнеться з новими суперечками про правильну фінансову політику. Зіткнуться прихильники «жорсткої економії», за яку виступає Німеччина, і прихильники збільшення інвестицій за допомогою дефіцитного фінансування. Дуже ймовірно, що це дискусія знову виникне, а разом з нею і криза в Єврозоні».  

Тим часом рейтингове агентство Fitch попередило, що може знизити кредитний рейтинг Італії.

 

Світ, 22.05.2018 13:34