Ізраїльський удар по аеродрому в Сирії був узгоджений з Трампом

18 КВІТНЯ 2018 14:30

Ізраїльські ВПС розбомбили авіабазу в Сирії 9 квітня з особистої згоди президента США Дональда Трампа.   

Про це в середу, 18 квітня, повідомляє газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на інформовані джерела в спецслужбах, передає TrueUA.  

 В результаті цього авіаудару був знищений новий іранський комплекс ППО.  

Як повідомляє видання, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, перед тим як віддати відповідне розпорядження, провів телефонну розмову з Трампом і заручився його негласною підтримкою. Отримавши добро від Трампа, Нетаньяху віддав наказ про бомбардування бази в сирійській провінції Хомс, на яку незадовго до цього прибула іранська батарея ППО.  

За словами співрозмовників WSJ, іранський комплекс ППО був знищений ще до того, як його встигли привести в готовий до застосування стан.   

Крім того, ізраїльські літаки знищили ангар з безпілотними літальними апаратами, які використовували іранці.   

Пізніше іранське інформагентство Fars повідомило, що серед жертв ізраїльського авіаудару були чотири іранських військових радника, всього загинули 14 осіб.  

11 квітня прес-служба Кремля повідомила, що ситуацію обговорили президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.   

Путін закликав Ізраїль утриматися від дій, які можуть становити загрозу національній безпеці Сирії і ще більш дестабілізувати ситуацію в цій країні.   

У повідомленні стверджувалося, що розмова відбулася за ініціативою ізраїльської сторони.

 

Політика, 18.04.2018 14:30