Катування для зізнання у вбивстві – повідомлено про підозру підполковнику поліції на Харківщині

01 ЖОВТНЯ 2021 06:54

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника одного з відділів поліції Чугуївського районного управління поліції ГУ Нацполіції в області у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це йдеться на сайті Офісу ГП, повідомляє TrueUA.

За даними слідства, у листопаді 2019 року на території одного з районів області сталося вбивство. З метою швидшого розкриття злочину поліцейський вирішив використати недозволені методи досудового розслідування для отримання даних про можливу причетність громадянина до його вчинення. Підполковник поліції разом з іншими правоохоронцями приїхав до чоловіка та, побачивши, що він спить, почав бити його дерев’яною палицею по спині, після чого притиснув голову чоловіка до подушки, щоб він не міг дихати. Потім правоохоронці надягнули на потерпілого кайданки, доставили до відділу поліції. Там упродовж тривалого часу вони почергово били його заповненою водою пластиковою пляшкою, поки не змусили взяти на себе вину.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Встановлюються інші співучасники кримінального правопорушення.

"Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - додали в Офісі Генерального прокурора.

Події, 01.10.2021 06:54