Джо Байден. Джерело: Facebook

Коли Україна отримає новий пакет допомоги від США: заява Байдена

Україна отримає від Сполучених Штатів Америки нове озброєння та техніку. Допомога має надійти уже цього тижня.

Про це повідомив президент США Джо Байден на своїй сторінці у соцмережі Х.

"Цього тижня ми відправляємо зброю та обладнання в Україну, яка захищається від російських бомбардувань", — наголосив він.

Також президент США нагадав, що 24 квітня він підписав пакет законодавства, який містить важливий документ про допомогу Україні.

"Рано вранці в середу пакет національної безпеки надійшов до мого столу. Ще до обіду я підписав закон", — зазначив Байден.

Скріншот сторінки Х Джо Байдена

Скріншот сторінки Х Джо Байдена

Що відомо про допомогу Україні від США

Дебати щодо надання допомоги Україні у США тривали від осені 2023 року. Вони затягнулися через розбіжності в Республіканській партії, що, власне, і призвело до затримки у прийнятті важливих рішень.

Однак 20 квітня американські політики досягли консенсусу, схваливши законопроект про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів. 24 квітня документ підтримав Сенат і підписав президент Джо Байден. Ця допомога передбачає як військову, так і економічну підтримку. Крім того, конгресмени проголосували за виділення 26 мільярдів доларів для Ізраїлю.

Нагадаємо, 26 квітня Сполучені Штати виділили ще один пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. Сили оборони отримають ракети для HIMARS, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 19:42