Компані - серце «Сіті». Він приніс титул в 2012-му і, ймовірно, зробив це зараз

07 ТРАВНЯ 2019 11:04

Хосеп Гвардіола може скільки завгодно пропагувати вигадливий і розумний футбол, але на фініші чемпіонської гонки навіть Пеп прийшов до архаїчних способів досягнення результату.

У грі 37-го туру з «Лестером» команда Гвардіоли аж до 70-ї хвилини показувала дуже нервовий футбол: підходи до воріт Каспера Шмайхеля були, але вирішального пасу /обведення/ або несподіваного рішення постійно не вистачало, повідомляє Euro Sport.

У цій близькою до критичної ситуації на допомогу «Сіті» прийшов Венсан Компані: бельгієць взяв м'яч, підійшов з ним до штрафного і в давньо-англійському стилі - абсолютно дуболомно, але дієво - увігнав його в дев'ятку.

Дивно, але до сьогоднішнього дня останній удар Компані у ворота з-за меж штрафного відбувся в далекому грудні 2013 року, а останній гол Венсана через штрафний взагалі трапився, коли він ще виступав за «Гамбург» - в 2007-му.

Капітан «Сіті» як ніби беріг сили для вирішального удару - і як слід приклався по воротах суперника саме тоді, коли його команда відчайдушно в цьому потребувала.

Схожий прецедент був у 2012 році: зараз всі згадують вирішальну гру «Манчестер Сіті» проти «КПР» і фінальний страйк Серхіо Агуеро. На жаль, багато хто вже призабуває, що в 36-му турі «городяни» виграли найважливіше дербі у сусідів з «Юнайтед», а переможний м'яч забив саме Компані.

Венсан вдруге за сім років практично коронував свою команду: тоді, в 2012-му, їй залишалося стратити «Ньюкасл» і «КПР», тепер її завдання і того простіше - нокаутувати невмотивований «Брайтон».

Компані взагалі є головним символом сучасного «Манчестер Сіті» - тієї самої команди, що перестала бути середняком і почала штампувати перемоги у внутрішніх турнірах.

Так, є ще Агуеро, є Давид Сільва, але Венсан - сама монолітна і трагічна постать: 1000 разів ламався, 1000 разів поставав з попелу, зумів підлаштуватися під футбол Пепа, а тепер встромив приправлений позолотою супер-гол «Лестеру».

Компані, як ніхто інший, заслужив обійти кращий «Ліверпуль» в історії і заслужив цей титул.

Спорт, 07.05.2019 11:04