Фото: Telegram Володимира Зеленського

Контрнаступ на лівобережжі: Херсонська ОВА звернулася до українців на окупованих територіях

Херсонська обласна військова адміністрація закликала жителів тимчасово окупованого лівобережжя Дніпра не вестися на ворожі провокації. Влада застерігає, що росіяни можуть прикриватися ними як живим щитом під виглядом так званої евакуації.

Про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін розповів в ефірі телемарафону.

Він закликав українців не вестися на ворожі провокації. За його словами, на лівобережжі ЗСУ мають певні успіхи. Він не виключає, що зараз росіяни розпочнуть розповідати про так звану "евакуацію або ще щось". 

"У ці хвилини наші героїчні Захисники й Захисниці крок за кроком наближають звільнення лівого берега Херсонщини. Там тривають тяжкі бої. Ворогу потрібно лише одне — використати мешканців ТОТ як живий щит", — написав Прокудін.

Він наголосив, що мешканцям лівобережжя потрібні Україні та закликав їх перебувати у безпечних місцях.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Тривають диверсійні, рейдові та розвідувальні дії.

Раніше прес-служба Морської піхоти повідомляла, що Сили оборони України провели серію успішних операцій на лівобережжі Херсонщини. Вони закріпилися на декількох плацдармах, завдали значних втрат окупантам.

Своєю чергою Інститут вивчення війни повідомляв, що Сили оборони перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівий берег Херсонської області. Крім того, там діє кілька сотень українських захисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 18:34