Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ здатні утримувати свої поточні позиції на лівобережжі Дніпра: висновок ISW

В адміністрації президента України підтвердили інформацію про те, що українські війська закріпилися на лівобережжі Херсонської області. Проте ситуація на даному напрямку вкрай важка.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на виступ в Інституті Гудзона у Вашингтоні глави Офісу президента Андрія Єрмака. Він, зокрема підкреслив, що, попри складну бойову обстановку, Сили оборони "закріпилися на лівому березі Дніпра" і продовжують контрнаступальні дії на невизначених ділянках фронту.

"ISW продовжує оцінювати, що українські сили проводять більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на східному березі Херсонської області з середини жовтня 2023 року, і що українські сили, схоже, здатні утримувати та забезпечувати свої поточні позиції на контрольованому Росією боці Дніпра", — йдеться у зведенні аналітиків.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 листопада, показують, що українські війська нещодавно просунулися до Кринок (30 кілометрів на північний схід від Херсонської області та два кілометри від річки Дніпро).

Раніше в ISW повідомляли, що Збройні сили України, ймовірно, перерізали дорогу Олешки — Нова Каховка у Херсонській області. Через це у російських окупантів можуть бути серйозні логістичні проблеми.

Своєю чергою міністерство оборони країни-агресорки 13 листопада заявило про нібито відступ окупаційних військ на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Проте згодом цю інформацію спростували російські пропагандисти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 09:27