Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові мають певні успіхи на лівобережжі Херсонщини, — ISW

Протягом минулої доби, 12 листопада, Збройні сили України мали певний успіх у просуванні в наземній операції на лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри, опубліковані 12 листопада, показують, що українські сили незначно просунулися далі до Кринок (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро)", — йдеться у звіті Інституту.

Водночас російські військові блогери запевняють, що українські бійці ведуть наступальні операції біля селища Пойма (10 км на південний схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона та 3 км від Дніпра) і Підстепного (17 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра).

За словами росіян, ЗСУ перекинули додатковий особовий склад в район Кринок і мають намір перерізати російські лінії матеріально-технічного забезпечення та завдавати ударів по інфраструктурі, яка з’єднує лінію фронту РФ з тиловими районами в тимчасово окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Аналітики ISW наголосили, що українські воїни, ймовірно, просуваються до траси E58 Олешки — Кам'янка і можуть загрожувати російським позиціям біля перехрестя E58 — E97 на південь від лінії Пойма — Піщанівка — Підстепне.

Нагадаємо, 13 листопада міністерство оборони країни-агресорки заявило про нібито відступ окупаційних військ на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Проте згодом цю інформацію спростували російські пропагандисти.

Додамо, за інформацією Інституту вивчення війни, Збройні сили України посилюють удари по військових та логістичних об'єктах у тилових районах Росії, а також на тимчасово окупованих територіях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 11:40