Кожна п'ята дитина в Північній Кореї відстає в розвитку

21 ЧЕРВНЯ 2018 13:04

Вивчивши умови життя 8500 рядових північнокорейських сімей по всій країні, експерти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) прийшли до висновку, що положення дітей і жінок в КНДР все ще залишається плачевним, особливо в сільській місцевості. При цьому експерти відзначили, що деякі поліпшення все ж є.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Проаналізувавши дані, отримані в ході досліджень в КНДР, в ЮНІСЕФ «склали картину» того, як живуть пересічні громадяни Північної Кореї.   

Вони вивчали найрізноманітніші аспекти повсякденного життя людей: від дитячої праці до способу обігріву своїх будинків.  

За даними доповіді, третина північнокорейських сімей п'ють брудну воду. Через це більше 10 відсотків дітей страждають від хронічної діареї - провідної причини виснаження з летальним результатом в світовому масштабі. Щоб пом'якшити наслідки зневоднення для їх незміцнілих організмів, їм дають водно-соляні розчини: в 2017 році їх отримали 74 відсотки дітей КНДР.  

Незважаючи на те, що загальнонаціональний рівень хронічного виснаження серед дітей впав з 28 відсотків у 2012 році до 19 відсотків у 2017 році, кожна п'ята північнокорейськв дитина все ще відстає в розвитку через недоїдання.  

Експерти також виявили, що рівень виснаження варіюється в залежності від регіону країни: в столиці від недоїдання страждають лише 10 відсотків дітей, в той час як, наприклад, в провінції Янгандо на кордоні з Китаєм цей показник становить 32 відсотки.  

Завдяки зусиллям ЮНІСЕФ, лікування від виснаження в 2017 році отримали 40 тисяч північнокорейських дітей, а 700 тисяч матерів і немовлят були забезпечені харчовими добавками, що підтримують їх здоров'я.   

Незважаючи на це, експерти підкреслюють, що поки влада країни не прийме заходів по створенню для своїх громадян прийнятних умов гігієни та санітарії в повсякденному житті - хоча б елементарну утилізацію фекальних відходів - говорити про поліпшення ситуації рано.  

В ООН вітають «серйозний і відкритий» підхід уряду КНДР і сподіваються, що незабаром життя десятків тисяч північно-корейців зміниться на краще.

 

Світ, 21.06.2018 13:04