«Манчестер Сіті» обіграв «Манчестер Юнайтед» в дербі

25 КВІТНЯ 2019 12:48

«Манчестер Сіті» переміг «Манчестер Юнайтед», принизивши «червоних дияволів» на їхньому ж полі.

Дербі, насамперед, в першому таймі, порадувало вболівальників і швидкостями, і загостренням пристрастей, повідомляє The Guardian.

За контратаками було неможливо встежити: м'яч не затримувався в центрі поля довше ніж на секунду, удар по воротах однієї команди негайно переходив в контратаку і удар по воротах інший. Моменти йшли один за іншим.

Незважаючи на те, що в першому таймі «Манчестер Юнайтед» ще тримали планку, намагалися стримувати натиск «гостей» і навіть відповідати контр-випадами, захист вже тоді допускала безліч помилок, дозволяючи Серхіо Агуеро і Рахіму Стерлінгу отримувати м'яч під потрібну ногу і бити по воротам, тримаючи Давида де Хеа в колосальній напрузі.

Постійні помилки захисників, уповільнена реакція хавбеків і неузгодженість дій нападників «червоних дияволів», в кінцевому підсумку, призвела до швидкого голу Бернарду Сілви в другому таймі (53-тя хвилина), після якого «Манчестер Юнайтед» розсипався остаточно, і матч переріс у гру в одні ворота. Чудо, що матч закінчився лише двома пропущеними голами, багато в чому завдяки професіоналізму Давида де Хеа.

Другий гол, який закріпив перевагу «Сіті» над «Юнайтед» в цьому дербі приніс Лерой Сані на 66-й хвилині матчу, і знову з дальнього удару в правий кут. М'яч пролетів за спину безсилому що-небудь зробити Де Хеа і опинився в сітці. З потрібної сторони.

При цьому, «містяни» не зупинялися ні на секунду. На 55-й хвилині Кун Агуеро вистрілив в бік воріт «Юнайтед», і, якби забив, це був би фантастичний гол: Де Хеа був безсилий що-небудь зробити. Але м'яч потрапив в штангу. Через п'ять хвилин Агуеро повторив сою спробу, і ворота дивом врятував захисник, тому що дезорієнтований Де Хеа покинув свою зону відповідальності.

Для «червоних дияволів», зміщених на 6-у позицію в турнірній таблиці після програшу «Евертону», це вже третя поразка поспіль. У команді нездорова обстановка, вболівальники і футболісти ось-ось можуть почати цькування вже нового тренера, а «Сіті» ж набрали 89 очок і висунулися на 1-е місце. У спину їм дихає «Ліверпуль», їх, як і раніше розділяє всього 1 очко, повідомляє Euro Sport.

Спорт, 25.04.2019 12:48