Марсело і ще 3 гравця «Реала» можуть перейти в «Ювентус»

22 ЛИСТОПАДА 2018 12:39

В квітні цього року Кріштіану врізав «Ювентусу» бісіклетой і заробив оплески на чужому стадіоні. Овації Турина настільки шокували португальця, що він доручив агенту Мендеш пропрацювати річний трансфер з «Реала» в «синьйору». Кріш розумів: там його будуть любити, цінувати і підтримувати, а не просто викачувати голи, як в Мадриді, повідомляє Euro Sport.

Продюсер Жорже оформив всe по красі. Швидкі переговори, мінімум торгу, ніяких скандалів - Роналду отримав смугасту форму ще до завершення чемпіонату світу. Обидва клуби вважали угоду вигідною: «Юве» приготувався брати ЛЧ, а «Реал» загордився, що зрубав за 33-річного страйкера більше 100 млн євро.

Найвеселіше почалося восени. «Мадрид» не купив нікого, тотально поплив вже до жовтня, потім злив Класико, звільнив тренера і опинився в найгострішій турбулентності - зараз уже ніхто не знає, як завершиться наступний матч «бланкос». При Соларі команда начебто ожила, але сплеск легко може бути короткостроковим - настільки глибокі кризи не лікуються так швидко.

У «Ювентуса» і Кріша все навпаки. «Синьйора» звично громить всіх в Серії А і явно займе перше місце в групі ЛЧ. Роналду злегка забуксував на старті, але незабаром прокинувся і роздав вогню: за останні 12 матчів у нього немає голів або ассистів тільки в двох - проти «Валенсії» (незрозуміле видалення) та з «МЮ» в гостях («Юве» все одно переміг). А так - 9 м'ячів, 4 пасу і екстаз всього Турина. Криша обожнюють і фанати, і боси, і партнери: наприклад, К'єлліні, Пьянич і Куадрадо вже сказали, що Роналду феноменальний навіть на тренуваннях. Їх шалено захоплює шалена завзятість від людини, який виграв все. Ніхто вже й не згадує про зарплату Кріша, тому що португалець відпрацьовує на всі 30 млн євро, до останнього цента.

Сам Роналду теж щасливий. Він отримав ту лояльність, якої йому не вистачало в «Реалі». Там би Перес сказав: «Хм, древній секс-скандал? Це погано для нас, признавайся у всьому якомога швидше, нам проблеми не потрібні, ми важливий бренд». Тут же менеджери поговорили, встали на його сторону і фактично заглушили всю медійну істерику. Крім того, туринці підібрали кращий будинок в місті (вісім спалень, тенісні корти, таємні виходи) і красиво привітали з рекордом (400 голів в лігах), незважаючи на те, що майже всі м'ячі він встромляв не за «Юве».

Кріш правда виглядає зарядженим і мотивованим. Він хоче стати легендою ще одного клубу, а для цього потрібно просто виграти з «Юве» ЛЧ. Шикарний стимул, який підживлює цього кіборга кожен день.

Найбільше дивує, що Кріш надихнув не тільки туринских, а й колишніх одноклубників. Головний тренд осені - гравці «бланкос» мріють про перехід в «Ювентус». Ймовірно, вони наслухалися розповідей Кріша і Хедіра (чорно-білий з 2015-го) про те, як круто все влаштовано в цьому клубі.

Раніше всіх заквапився Марсело. У «Реалі» він як раз спілкувався з Роналду частіше всіх, тому все логічно: бразилець злегка втомився від «Мадрида» і занудьгував по товаришу. 10 років на одному місці - занадто довго, особливо для латиноамериканців, які можуть зловити депресію в будь-яку секунду. Зрозуміло, публічно Марсело все заперечує, але очевидно, що «Реалу» доведеться напружитися, щоб утримати захисника.

Далі - Модріч. Хорват - конкретна мета «Юве». По-перше, щоб Лука не дістався «Інтеру», який теж його пестить. По-друге, щоб зібрати кращий півзахист у світі. По-третє, щоб підписати ще одну людину з досвідом тріумфу в ЛЧ.

Наступний - Асенсіо. Схоже, він сам відчуває, що не прогресує і поки не тягне на роль нового Кріша. Так що розумніше кинутися в Італію, зміцніти, а потім їхати кудись вже в статусі готового лідера.

Останній кандидат самий логічний - Кейлор Навас. Костаріканец витягнув «Мадриду» три ЛЧ, але його безжально замінили розкрученим Куртуа. Тепер Кейлор проситься в «Юве», але поки незрозуміло, чи потрібен він Аллегрі.

Масова міграція не можлива, але парочку гравців «Юве» при бажанні точно привласнить. Тут все вирішать як рекомендації Роналду, так і амбіції Турина. Зараз в світі немає жодного клубу, який так наполегливо крокує до Кубка Чемпіонів. В АПЛ свої розборки, «Баварія» стагнує і платить людям похилого віку, «Барса» не так давно вже брала ЛЧ, а «Сен-Жермен» скутий фінансовим фейр-плей.

Зате у «Ювентуса» порядок і з грошима, і з тренером, і зі складом. Зараз всі розуміють: навіть якщо «Реал» раптом виграють ЛЧ в четвертий раз поспіль, емоцій буде ще менше, ніж в 2018-му, коли черговий титул відзначали дуже скромно.

Так не крутіше поїхати в Італію і подарувати свято тим, хто давно на нього чекає? А заодно і себе - адже виходити на новий рівень завжди престижніше, ніж ставити рекорди на старому.

Спорт, 22.11.2018 12:39