Мер міста на Донеччині публічно підтримав окупантів: ДБР порушило справу

08 ЧЕРВНЯ 2022 12:52

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом державної зради міського голови Святогірська, що на Донеччині. Мер роздає інтерв’ю російським пропагандистам, в яких публічно пропагує "русскій мір", дискредитує ЗСУ та державну владу України.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

На одному з таких відео, поширеному в соціальних мережах, мер публічно підтримав пропагандистські погляди "освободітєлєй", дискредитуючи Збройні сили України та державну владу, поширив російський фейк про начебто підпал українськими військовими Всіхсвятського скиту Святогірської лаври тощо.

"Слідчі ДБР розпочали відносно мера досудове розслідування за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру в державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення", – зазначили у відомстві.

Державне бюро розслідувань застерегло усіх чиновників та правоохоронців від співпраці з російсько-окупаційними військами.

Нагадаємо, 27 травня колишнього голову Конституційного суду України Олександра Тупицького за матеріалами Державного бюро розслідувань було оголошено у міжнародний розшук через систематичне ухиляння від суду.

Політика, 08.06.2022 12:52