Мігрантів з табору на острові Манус видворяють силою!

23 ЛИСТОПАДА 2017 12:32

Рішенням Верховного суду країни табір, в 2012 році організований Австралією для нелегальних мігрантів, які намагаються пробратися на її територію, був закритий 31 жовтня. Але близько 400 біженців забарикадувалися в ньому і відмовлялися переселятися в розташований неподалік населеного пункту, побоюючись за своє життя.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на France 24.  

Офіційна Канберра неодноразово заявляла, що ніхто з відправлених на Манус мігрантів не буде допущений на її територію. Це в черговий раз підтвердив прем'єр-міністр Малколм Тернбулл:  

«Ці люди думають, що існує можливість чинити тиск на уряд Австралії з тим, щоб проникнути на нашу територію. Ми не піддамося тиску. Я хотів би, щоб це було ясно всім: для уряду безпека і недоторканність наших кордонів залишається пріоритетом, ми не збираємося віддавати її на відкуп контрабандистам!»  

У минулому році Австралія уклала угоду з США про переселення 1250 осіб з двох центрів для біженців, але Вашингтон поки не поспішає прийняти їх.  

Минулого тижня прем'єр-міністр Австралії заявив, що в такому разі не виключає можливості скористатися пропозицією Нової Зеландії, згідною прийняти 150 чоловік.

 

Світ, 23.11.2017 12:32