Міноборони пропонує Раді змінити правила постановки жінок на військовий облік: як саме

31 СЕРПНЯ 2022 23:11

Міноборони внесло до парламенту пропозиції щодо військового обліку для жінок — його хочуть зробити добровільним.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Facebook, інформує TrueUA.

"Зараз працюємо над законопроектом разом із профільним комітетом комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Ми вже неодноразово заявляли, що постановка жінок на військовий облік встановлена ​​законом. Тому Міноборони і Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження парламенту. Якщо будуть ухвалені зміни — Міноборони і Генштаб їх виконають", — написала Маляр.

Також Маляр повідомила, що Генштаб і Верховна Рада вивчатимуть можливість скоротити перелік військово-облікових спеціальностей для жінок. Вона наголосила, що на сьогодні у державі немає нагальної потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

"Водночас для Збройних сил залишається потреба у спеціальностях і спеціалістах медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік оптимальної потреби. Ще раз нагадую: йдеться про добровільну постановку на військовий облік", — підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше у Міноборони повідомили, як зараз проходить мобілізація і кого беруть на фронт у першу чергу.

Суспільство, 31.08.2022 23:11